Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Офіс Генпрокурора спільно з бізнес-омбудсменом реагують на всі повідомлення про можливі порушення прав підприємців

В Офісі Генерального прокурора продовжуються регулярні зустрічі з бізнес-омбудсменом Романом Ващуком для захисту прав та інтересів підприємців.

Ефективна співпраця налагоджена через обмін інформацією, обговорення звернень до Офісу бізнес-омбудсмена та надання протиправній діяльності правової оцінки.

«Ми ставимо за мету реагувати на кожне повідомлення про можливі порушення з боку правоохоронців під час слідчих та процесуальних дій за участі бізнесу. Вже сьогодні цей механізм результативно та прозоро працює. Дає можливість відчувати усій системі органів правопорядку підзвітність та забезпечення належної координації», – наголосив начальник Департаменту кримінальної політики та захисту інвестицій Офісу Генпрокурора Олексій Бонюк.

Він додав, що під час нещодавньої зустрічі Президента України з представниками вітчизняного та іноземного бізнесу, що працює в нашій країні, ініційовано створення координаційної платформи для комунікації щодо захисту прав бізнесу й розгляду інших питань.

Платформа буде орієнтувати на системні явища та проблеми, які й обговорюються у рамках взаємодії Офісу Генерального прокурора та бізнес-омбудсмена.

Офіс Генпрокурора акумулює інформацію та підготує зріз проблематики з питань захисту інтересів суб’єктів підприємницької діяльності. Також надасть допомогу у впорядкуванні правової складової майданчика.

Під час робочої зустрічі за участі начальника Управління захисту інвестицій та запровадження спеціалізації прокурорів Департаменту кримінальної політики та захисту інвестицій Офісу Генпрокурора Олександра Максименка, представників профільних департаментів, які здійснюють процесуальне керівництво досудовим розслідуванням органів правопорядку (СБУ, ДБР, БЕБ, Національної поліції), прокурорів у визначених провадженнях розглянули черговий ряд кейсів, у яких можуть бути ознаки порушень працівниками правоохоронних органів.