Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Очолила створене окупантами об’єднання, яке займалося постачанням газу — в Ізюмі затримано підозрювану у пособництві державі-агресору

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури громадянці повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

За даними слідства, з кінця квітня по вересень 2022 року жінка, перебуваючи на території Ізюмської територіальної громади, на той час окупованої РФ, допомагала представникам країни-агресора. Підозрювана очолила незаконно створене окупантами об’єднання, яке займалося постачанням газу. Вона залучала до роботи співробітників Ізюмської дільниці Чугуївського відділення АТ «Харківгаз», проводила інвентаризацію газових мереж та об’єктів, брала участь у запуску газорозподільної станції.

Під час оперативного відпрацювання деокупованих територій правоохоронці затримали підозрювану в м. Ізюм. Наразі Їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.