Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Обладнали підпільну нарколабораторію з міжрегіональною мережею збуту – на Закарпатті судитимуть членів злочинної організації

Прокурори Ужгородської окружної прокуратури та Закарпатської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 14 членів злочинної організації, які займалися незаконним виготовленням особливо небезпечного психотропа PVP та налагодили канал його розповсюдження по Україні.

Розслідуванням встановлено, що підпільна нарколабораторія діяла в приватному будинку одного з сіл Ужгородського району. Виготовлені там психотропи обвинувачені розсилали в різні регіони, а координували їх збут через Телеграм-канал.

До організації входили жителі Закарпаття, Київщини, Житомира, Львівської, Дніпропетровської та Миколаївської областей.

Частина ділків працювала над забезпеченням товаром учасників наркоугруповання, інші – виконували роль дилерів та збували «товар» роздрібним покупцям.

До спецоперації з ліквідації злочинної діяльності залучалися понад 200 правоохоронців. Вони провели понад півсотні обшуків у фігурантів в 10 областях України.

Вилучено близько 30 кг наркотичних засобів і психотропних речовин, понад 2 т прекурсорів, транспортні засоби, устаткування для підпільної лабораторії та фасувальні пакети для відправлення готових речовин, готівкові кошти, чорнові записи, телефони та банківські картки.

Вартість вилучених заборонених речовин на «чорному ринку» – понад 45 млн грн.

У межах кримінального провадження арештовано майно обвинувачених: 8 транспортних засобів, земельні ділянки, квартири та корпоративні права.

До 13 фігурантів застосовано запобіжний захід – тримання під вартою. Ще одному суд обрав заставу, а в задоволенні апеляційної скарги прокурора на це рішення відмовив.

Усім особам в залежності від ролі та участі у протиправній діяльності інкриміновано створення злочинної організації та участь у ній, незаконне поводження зі зброєю, незаконне придбання, зберігання та перевезення прекурсорів, виготовлення психотропних речовин без мети збуту та їх збут, організація місця для незаконного виготовлення психотропів ( ст. 255, ст. 263, ст. 307, ст. 309, ст. 311, ст. 317 КК України).

Матеріали стосовно ще двох осіб, залучених до протиправної діяльності, виділили в окреме кримінальне провадження.

Викрили протиправну діяльність за матеріалами Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ. Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.