Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Обійняв псевдопосаду в окупаційній адміністрації і сприяв поширенню роспропаганди – житель Балаклії підозрюється в колабораціонізмі

За процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури Харківської області громадянину повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, під час окупації Балаклії місцевий житель активно співпрацював з окупантами. Чоловік облаштовував і підключав гучномовці в місті, через які в подальшому транслювалась російська пропаганда.

Також він обійняв псевдопосаду «спеціаліста по екології та природним ресурсам» в окупаційній адміністрації і брав активну участь у заходах на підтримку РФ.

За клопотанням прокурорів підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років.

Досудове розслідування здійснюють слідчі відділу поліції №1 Ізюмського районного управління поліції ГУНП в Харківській області, оперативний супровід – співробітники Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.