Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Обійняли псевдопосади у незаконно створених органах влади в окупованому Мелітополі – судитимуть 4 місцевих мешканців

Прокурори Запорізької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно 4 мешканців Мелітополя, які добровільно погодилися на співпрацю з окупаційною владою захопленого Мелітополя та були призначені на керівні посади у незаконно створені органи влади. Їм інкриміновано колабораційну діяльність (ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що один із них очолив департамент капітального будівництва та житлово-комунального господарства так званої «військово-цивільної адміністрації м. Мелітополя». Інший – ексдепутат Мелітопольської міськради восьмого скликання погодився обійняти посаду його заступника. Обвинувачені надають допомогу окупантам у встановленні та підтриманні незаконної влади, а також розпоряджаються майном, яке до захоплення Мелітополя перебувало у власності територіальної громади міста.

Вони організували та особисто брали участь у знятті Державного прапора України на центральній площі та заміні української символіки на адмінбудівлях тимчасово окупованого міста.

Також судитимуть двох колишніх працівників органів МВС України. Наприкінці лютого 2022 року вони добровільно погодилися обійняти превдопосади у незаконному правоохоронному органі – «Межрайонном управлении МВД Запорожской области в г. Мелитополь». Один із них, ставши керівником так званої «народної міліції», схиляв колишніх колег до співпраці з окупаційною владою. Інший, обійнявши посаду «начальника відділу карного розшуку», сприяв окупантам у залякуванні місцевих патріотів та проукраїнськи налаштованих мешканців.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювалося слідчими Управління СБУ в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.