Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконний видобуток піску на понад 2 млн грн – на Кіровоградщині викрито трьох учасників організованої злочинної групи

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом учасникам організованої злочинної групи. Серед них – двоє посадових осіб Кіровоградського облавтодору та приватний підприємець.

Їм інкриміновано незаконне видобування корисних копалин місцевого значення у великому розмірі (ч. 4 ст. 240 КК України).

За даними слідства, у 2021 році керівник виробничого підрозділу держпідприємства організував злочинне угруповання, до нього залучив двох спільників.

Обвинувачені здійснили самовільний видобуток піску об’ємом 2243 куб. м на території колишнього вугільного розрізу. Роботи проводили незаконно, без спеціального дозволу на видобуток корисних копалин.

Відповідно до висновку судової інженерно-екологічної експертизи, внаслідок протиправних дій державі завдано 2,2 млн грн збитків.

Наразі до суду направлено клопотання про обрання усім підозрюваним запобіжних заходів. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.