Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконне заволодіння врожаєм аграріїв на понад 7 млн грн – на Кіровоградщині повідомлено про підозру чотирьом членам організованої групи

За процесуального керівництва прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом членам організованої групи у шахрайстві в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, раніше неодноразово судимий уродженець Олександрійського району організував злочинне угруповання. Залучив ще трьох жителів Київщини. Спеціалізувалися на злочинах в агросфері.

Підозрювані у шахрайський спосіб привласнили понад 1100 тонн врожаю зерна кукурудзи. Вони вводили в оману керівників фермерських господарств – представлялися їм впливовими агропідприємцями.

Одні відповідали за комунікацію з продавцями, інші – за логістику. У соцмережах розміщували оголошення про викуп сільгосппродукції, домовлялися про умови та строки оплати, зустрічали автозерновози та за мінімальною вартістю оплачували товар. Повного розрахунку з фермерами не проводили.

Задокументовано, що з осені 2022-го по весну 2023 року учасники групи заволоділи збіжжям кукурудзи на понад 7 млн грн.

Під час санкціонованих обшуків вилучено документацію, печатки, банківські картки та вантажні автомобілі.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в Кіровоградській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.