Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконне переправлення військовозобов’язаних за кордон через систему «Шлях» - викрито громадянина

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора громадянину повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України ( ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний під час дії воєнного стану за грошову винагороду сприяв у незаконному перетині державного кордону України військовозобов’язаним чоловікам. Він неправомірно вносив їх дані до системи «Шлях». Таким чином призовникам дозволявся виїзд за межі України як волонтерам-водіям, що здійснюють перевезення для потреб Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також медичних вантажів та вантажів гуманітарної допомоги.

Свої послуги він оцінював у 4500 доларів США.

Правоохоронці провели обшуки за місцями проживання підозрюваного та вчинення злочину. Вилучено 1900 доларів США, 2 мобільних телефони.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу працівників Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави в сфері інформаційної безпеки СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.