Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконна торгівля зброєю – на Київщині викрито громадянина

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру громадянину за фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, мешканець Броварів незаконно зберігав та збував вогнепальну зброю та боєприпаси. Під час досудового розслідування правоохоронці зафіксували факт продажу ним револьверу системи «Наган» та патронів до нього за 1400 доларів США.

У ході контролю за вчиненням злочину чоловіка затримали під час спроби збуту автомату Калашникова зразка 1974 року та патронів.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

За результатами обшуків за місцем проживання виявлено та вилучено вогнепальну зброю, боєприпаси, грошові кошти, засоби зв’язку та автомобільні номери.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу управління стратегічних розслідувань у Житомирській області ДСР Нацполіції України. Встановлюються інші особи, причетні до скоєння вказаного кримінального правопорушення.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.