Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Нелюдське поводження та катування українців в Криму – повідомлено про підозру громадянину РФ

Прокуратура автономії повідомила про підозру громадянину РФ, активному учаснику подій, які призвели до окупації кримського півострова. Йому інкриміновано порушення законів та звичаїв війни, а також посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 438, ч. 2 ст. 110 КК України).

За даними слідства, підозрюваний активно сприяв окупації ЗС РФ території Автономної Республіки Крим. У березні 2014 року, перебуваючи у м. Сімферополь, він разом зі спільниками викрав трьох громадян України через публічну демонстрацію їхньої проукраїнської позиції та спротив окупації півострова. Тримаючи потерпілих у міському військкоматі, підозрюваний особисто застосовував до двох з них погрози, тортури, насильство та наносив тілесні ушкодження, вважаючи, що вони можуть перешкодити проведенню незаконного референдуму щодо входження АР Крим до складу РФ.  

Пізніше він став ватажком одного з незаконних збройних формувань «ДНР».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється СУ ГУ НП в АР Крим і м. Севастополі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.