Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Намагався підкупити начальника відділу Харківської обласної прокуратури – повідомлено про підозру директору лісгоспу

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури директору лісгоспу повідомлено про підозру у пропозиції та наданні службовій особі, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, у липні 2022 року начальник відділу Харківської обласної прокуратури вніс відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом незаконної порубки та продажу деревини різних порід в межах лісгоспу в області. Протягом вересня директор лісгоспу, який є фігурантом цього кримінального провадження, двічі пропонував начальнику відділу Харківської обласної прокуратури неправомірну вигоду за закриття провадження. Начальник відділу одразу відмовився від таких пропозицій та повідомив про це керівництво.

Правоохоронці затримали директора лісгоспу в порядку ст. 208 КПК України під час передачі прокурору 2000 доларів США та 1000 євро. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.