Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Житомирщині повідомлено про підозру директору лісгоспу–депутату міськради, який організував незаконну вирубку сосен

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Житомирської обласної прокуратури повідомлено про підозру директору однієї з філій ДП «Ліси України», який є депутатом міської ради. 

Йому інкриміновано незаконну порубку дерев, що спричинила тяжкі наслідки, а також зловживання службовим становищем (ч. 4 ст. 246, ч. 1 ст. 364 КК України).

Також повідомлено про підозру у незаконній порубці дерев двом його спільникам – лісничим місцевих лісництв.

За даними слідства, директор спеціалізованого лісового господарства організував на ввірених йому лісових масивах протиправну порубку дерев. Для цього він залучив головного лісничого і лісничого та віддав їм наказ на проведення рубки попри відсутність лісорубних квитків.

У січні 2024 року підозрювані зрубали майже 190 сосен у межах державного спецлісгоспу на території Коростенського району. Фактично знищено ліс на площі 2 га. Розкрижовані колоди вони використали для власних потреб.

Наразі вирішується питання щодо відсторонення підозрюваних від займаних посад та стягнення з них суми заподіяної шкоди.

Досудове розслідування здійснює ТУ ДБР, розташоване у м. Хмельницькому, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Житомирській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.