Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Житомирщині судитимуть чоловіка за неодноразове зґвалтування малолітньої дитини

Ювенальні прокурори Звягельської окружної прокуратури Житомирської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно 69-річного місцевого жителя за фактами зґвалтування малолітньої дівчинки, вчиненого повторно, а також вчинення дій сексуального характеру стосовно неповнолітньої (ч. 4, 6 ст. 152, ч. 1 ст. 155 КК України).

Розслідуванням встановлено, що чоловік неодноразово ґвалтував малолітню дівчинку. Він часто бував вдома у потерпілої, допомагав її матері по господарству. Потім відвозив дитину у сусіднє село до себе додому також нібито для виконання господарських робіт. Там, користуючись відсутністю сторонніх осіб, ґвалтував дитину.

На початку протиправної діяльності дівчинці було 13 років. Обвинувачений скоював дії сексуального характеру стосовно неї протягом жовтня 2022 – лютого 2024 років.

Про дії кривдника згодом дізналися у школі та повідомили матері, яка звернулася до правоохоронців.

Допит потерпілої проводився у «зеленій кімнаті» за методикою міжнародних стандартів поводження з неповнолітніми у кримінальному провадженні.

Досудове розслідування здійснював Звягельський райвідділ поліції.

У 2022 році чоловік був засуджений за колабораціонізм, а саме публічне заперечення збройної агресії рф проти України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.