Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Запоріжжі так званій «в.о. міністра праці» та її заступниці повідомлено про підозру у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури двом мешканкам Мелітополя повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у серпні 2022 року підозрювані залишились на тимчасово окупованій території Мелітопольського району та добровільно пішли на співпрацю з ворогом. Вони обійняли посади так званих «в.о. міністра праці та соціальної політики» та її заступника в окупаційному органі «Министерстве труда и социальной политики ВГА Запорожской области».

На псевдопосадах вони допомагають представникам держави-агресора у встановленні та підтриманні їх незаконної влади, розпоряджаються захопленим майном та коштами. Схиляють колишніх працівників місцевих управлінь соцзахисту до співпраці з ворогом. Організовують проросійські масові заходи з метою агітації місцевих мешканців.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.