Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Запоріжжі служителю церкви повідомлено про підозру у виправдовуванні збройної агресії РФ проти України

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури священнослужителю повідомлено про підозру у публічному виправдовуванні збройної агресії РФ проти України та глорифікації її учасників, а також в умисних діях, спрямованих на розпалювання національної, релігійної ворожнечі (ч. 2 ст. 436-2, ч. 1 ст. 161 КК України).

За даними слідства, диякон одного з храмів УПЦ (МП) через заборонені в Україні соціальні мережі поширював матеріали на підтримку окупантів. На власній сторінці він зробив репости низки публікацій, в яких виправдовуються та визнаються протиправними дії країни-агресора, а також глорифікуються особи, які вчиняють акти агресії на території України.

Також підозрюваний наповнював стрічку свого «блогу» контентом, який містить заклики до розпалювання національної та релігійної ворожнечі.

Триває слідство. Заходи з викриття проводились прокуратурою спільно з співробітниками СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.