Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На замовлення ворога підпалювали релейні шафи Укрзалізниці – повідомлено про підозру п’ятьом особам

За процесуального керівництва Фастівської окружної, Вінницької та Сумської обласних прокуратур повідомлено про підозру п’яти особам у вчиненні диверсії (ч. 2 ст. 113 КК України).

На «замовлення» спецслужб рф, які отримували через один із месенджерів, підозрювані підпалювали релейні шафи Укрзалізниці на території трьох областей. За кожен факт диверсії ворог обіцяв грошову винагороду.

Двоє мешканців Київщини вирішили підпалити та вивести з ладу релейну шафу, яка розташована на залізничній станції у Фастівському районі. Чоловіки заздалегідь придбали легкозаймисту рідину та підпалили релейну шафу. Крім того, один із молодиків підпалив відділення Укрпошти в одному із сіл у Фастівському районі.

На Вінничині чоловік та жінка підпалили дві релейні шафи на залізничних перегонах у Вінницькому і Жмеринському районах. Внаслідок таких дій було виведено з ладу майно Укрзалізниці.

На Сумщині чоловік у темну пору доби підпалював релейні шафи магістральних залізничних ліній, обливши їх горючою рідиною. У такий спосіб він встиг пошкодити два об'єкти Південної залізниці.

Підозрювані знімали свої дії на телефон та відправляли фото і відео своїм кураторам для звіту про виконання «замовлення».

Наразі всім підозрюваним обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюється підрозділами поліції та СБУ в Київській, Вінницькій та Сумській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.