Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Закарпатті блокували черговий канал нелегального переправлення військовозобов’язаних за кордон – організаторів затримали

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру групі осіб у складі двох місцевих мешканців за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрювані влаштували для чоловіків призовного віку незаконний трансфер до Румунії. 

Вони підшукували охочих уникнути мобілізації чоловіків, збирали в обумовленому місці, доставляли до житла поблизу лінії кордону на Рахівщині, проводили інструктаж, отримували завдаток, а згодом проводили лісом повз офіційні пункти пропуску. Такі послуги оцінили у 8 тисяч доларів США з одного «клієнта».

Викрили організаторів та чотирьох військовозобов’язаних під час спроби перетнути кордон. 

Їх затримали у порядку ст. 208 КПК України, а на порушників склали адмінпротоколи. 

Крім цього, у підозрюваних вилучено автомобілі, 16 350 доларів, 500 євро, 30 000 гривень та інші речові докази. ⁠ 

Наразі вирішується питання щодо обрання для них запобіжних заходів. Перевіряється причетність до злочину інших осіб. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Закарпатській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції України та спільно із співробітниками 94 прикордонного загону (м. Чоп) ДПС України. 

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.