Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Хмельниччині викрито 14 адміністраторів і дописувачів Телеграм-каналів, які закликали до ухилення від мобілізації

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури припинено протиправну діяльність 14 адміністраторів і дописувачів каналів у соцмережах, які публічно закликали військовозобов’язаних ухилятися від мобілізації.

Слідчі дії проводилися в межах кримінального провадження за фактом перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України в особливий період (ч. 1 ст. 114-1 КК України).

За даними слідства, фігуранти адміністрували десятки груп у Телеграм та Вайбер. Вони публікували місця перебування представників ТЦК та Національної поліції. У такий спосіб намагалися зірвати мобілізацію.

Під час санкціонованих судом обшуків у них вилучено мобільні телефони та флеш-носії, які використовувались у злочинній діяльності. Наразі проводяться інші невідкладні слідчі дії.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Хмельницькій області, оперативний супровід – працівники ГУ Нацполіції в Хмельницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.