Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Хмельниччині судитимуть чотирьох учасників ОЗГ, які вимагали неіснуючий борг у місцевих підприємців

Прокурори Хмельницької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої злочинної групи за фактами вимагання та незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 4 ст. 189, ч. 1 ст. 263 КК України).

Розслідуванням встановлено, що організатор – житель Хмельницького – залучив до протиправної діяльності ще трьох містян.

Обвинувачені спеціалізувалися на вимаганні грошей у підприємців ринку в обласному центрі. Вони вивчали фінансові можливості та зв’язки потерпілих, а згодом переходили до погроз фізичною розправою та пошкодження особистого майна.

Задокументовано факт вимагання 8000 доларів США у батька та сина, які займаються підприємницькою діяльністю. Потерпілі змушені були віддати 500 доларів США, а решту мали надати згодом.

Під час обшуків правоохоронці вилучили у фігурантів зброю, набої до неї, гроші, «чорнові» записи.

Діяльність організованої злочинної групи викрито у лютому 2023 року.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції в Хмельницькій області, оперативний супровід – співробітники Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.