Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Херсонщині військовослужбовцю повідомлено про підозру у держзраді та дезертирстві

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону повідомлено про підозру начальнику відділення одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Херсонської області за фактами державної зради та дезертирства (ч. 2ст. 111, ч. 4 ст. 408 КК України).

За даними слідства, під час тимчасової окупації збройними силами РФ населеного пункту на Херсонщині 8 червня 2022 року військовослужбовець не з’явився до нового визначеного командуванням місця дислокації, залишившись на окупованій території. Зрадивши Україну, він перейшов на бік ворога та погодився обійняти псевдопосаду «керівника відділу поліції» окупаційної влади.

Наразі до суду подано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування та оперативне супроводження кримінального провадження здійснюють співробітники Управління СБУ в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.