Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Херсонщині трьох жінок викрито на колабораційній діяльності

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора викрито та повідомлено про підозру у колабораційній діяльності трьом громадянкам України (ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, в період дії воєнного стану вони добровільно зайняли псевдопосади в незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території.

Одна з них, залишившись на тимчасово окупованій території Херсонської області, добровільно зайняла посаду в кадровому підрозділі псевдоправоохоронного органу «ГУ МВД Херсонской области», створеному окупаційною владою РФ.

Правоохоронці затримали її на деокупованій території Херсонщини. Наразі підозрюваній обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Також викрито двох громадянок, які на тимчасово окупованій території Херсонської області співпрацювали з так званою «Херсонской военной гражданской администрацией РФ» та зайняли псевдопосади в паспортному столі «ГУ МВД Херсонской области». Наразі стосовно них обвинувальні акти скеровано до суду.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювалося слідчими СБУ за оперативного супроводу ДЗНД СБУ та Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Тривають слідчі дії, направлені на встановлення та викриття осіб, які співпрацювали з окупаційною владою РФ в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.