Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Харківщині затримали ще двох осіб за підозрою у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Харківської обласної ще двом особам повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, переселенка з Донецької області у смт Великий Бурлук на Харківщині під час окупації активно підтримувала дії РФ проти України. 5 вересня вона надала інтерв‘ю російським журналістам. Жінка розповіла пропагандистам, як «з 2014 року чекала на Росію».

Другий підозрюваний — директор навчального закладу у с. Андріївка Куп‘янського району . У серпні він провів нараду працівників та повідомив, що навчання у закладі буде здійснюватися за російською програмою, оплата працівникам виплачуватиметься у російських рублях. 7 вересня у селищі Великий Бурлук Куп’янського району чоловік отримав російські підручники, які у привіз до навчального закладу. Після цього він надав вказівку працівникам роздати отримані їх учням.

Правоохоронці затримали підозрюваних 1 листопада в порядку ст. ст. 208, 615 КПК України.

Наразі прокурорами обласної прокуратури ініційовано питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.