Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Харківщині судитимуть експоліціянтку, яка погрожувала колегам фізичною розправою з боку російських військових

Харківська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишньої поліцейської за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що під час окупації м. Вовчанськ інспектор з ювенальної превенції сектору ювенальної превенції відділу превенції відділу поліції №1 Чугуївського РУП ГУНП в Харківській області з власної ініціативи перейшла на бік ворога.

Вона вступила до лав псевдоправоохоронного органу та обійняла посаду «и. о. начальника отдела по делам несовершеннолетних».

Згодом жінка почала їздити за адресами проживання своїх колег та агітувати їх до співпраці з окупаційною владою. Тим, хто не погоджувався, обіцяла направити до них та їхніх родин російських військових для проведення «профілактичних бесід».

Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід – співробітники ДБР у м. Полтаві, Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України та Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.