Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Вінниччині учасникам ОЗГ повідомлено про підозру у крадіжці майна військової частини

За процесуального керівництва прокурорів Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру шістьом громадянам України за фактом крадіжки в особливо великих розмірах (ч. 4, ч. 5 ст. 185 КК України).

За даними слідства, у серпні 2022 року двоє громадян, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності, створили організовану злочинну групу. До її складу вони залучили ще чотирьох знайомих. З серпня 2022 року по січень 2023 року учасники злочинної групи більше 40 разів вчиняли таємне викрадення кабелю, який забезпечував зв'язок однієї з військових частин на Вінниччині. Внаслідок таких дій державі завдано понад 6 млн грн збитків.

Наразі п’ятьом учасникам організованої злочинної групи обрано запобіжні заходи. Одного із підозрюваних оголошено у розшук.

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого відділу ГУ Нацполіції у Вінницькій області за оперативного супроводу співробітників управління карного розшуку ГУ Нацполіції у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.