Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Прикарпатті до 5 років позбавлення волі засуджено місцевого жителя за розтрату гуманітарної допомоги

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Калуської окружної прокуратури засуджено 33-річного жителя м. Калуша, колишнього працівника Державної пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС України в Івано-Франківській області за розтрату чужого майна, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 КК України).

Встановлено, що чоловік, будучи матеріально-відповідальною особою, достовірно знаючи, що у нього на зберіганні наявні матеріальні цінності міжнародної технічної гуманітарної допомоги, розтратив товаро-матеріальні цінності, які були йому ввірені, на загальну суму понад 174 тис грн.

В судовому засіданні обвинувачений зізнався, що у зв’язку з сімейними обставинами йому терміново потрібні були кошти і він вирішив здати ввірене йому майно - бензорізи, генератор та щоглу в ломбард, а згодом викупити його звідти та повернути на склад.

За вчинений злочин суд позбавив його волі до 5 років з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з обліком, управлінням і розпорядженням коштами та матеріальними цінностями строком на 3 роки.