Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Київщині затримано службових осіб Держпродспоживслужби, які налагодили схему отримання хабарів за реєстрацію сільгосптехніки

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури викрито і повідомлено про підозру чотирьом співробітникам ГУ Держпродспоживслужби в Київській області та приватному підприємцю за фактами вимагання й отримання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, начальник і заступник одного з відділів відомства надавали двом підлеглим спеціалістам усні вказівки створювати штучні перешкоди фізичним та юридичним особам під час реєстрації сільськогосподарської техніки. З метою конспірації протиправної діяльності, яка полягала в систематичному отриманні неправомірної вигоди, вони залучили приватного підприємця. Жінка вимагала у громадян сплатити певну суму для безперешкодного проведення реєстраційних дій транспортних засобів та видачу відповідних документів. Вартість оформлення однієї одиниці транспорту становила 8 тис грн.

Правоохоронці затримали їх в порядку ст. 208 КПК України після отримання чергової суми неправомірної вигоди. 

За клопотанням сторони обвинувачення працівникам служби обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

До суду скеровані клопотання про арешт майна підозрюваних, а також відсторонення затриманих працівників Держпродспоживслужби від займаних посад. 

Наразі перевіряється їх причетність до отримання грошових коштів за реєстрацію близько 50 одиниць техніки. 

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУНП в Київській області за оперативного супроводу УСР в Київській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.