Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Донеччині припинено незаконну схему збуту вогнепальної зброї – підозрюють двох поліцейських

За процесуального керівництва прокурорів Донецької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил двом поліцейським повідомлено про підозру за фактом незаконного поводження зі зброєю та бойовими припасами (ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, командир взводу та інспектор підрозділу тактико-оперативного реагування батальйону патрульної поліції Краматорська та Слов’янська Управління патрульної поліції в Донецькій області налагодили схему незаконного збуту зброї. Вони викрали її з військового формування на Донеччині на початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну. Командир збув громадянину пістолет Макарова за 800 доларів США.

Правоохоронцями проведено оперативні закупки та зафіксовано незаконний збут підозрюваними ще 6 пістолетів Макарова по 800 доларів США.

У ході проведення санкціонованих обшуків вилучено цю зброю та боєприпаси.

Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

Викриття злочинної діяльності та оперативний супровід здійснювалися слідчими та співробітниками територіального управління ДБР, розташованого у м. Краматорську.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.