Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На деокупованій території Харківщини за підозрою у колабораціонізмі затримано чергового псевдопосадовця

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, під час окупації чоловік погодився обійняти посаду в.о. заступника начальника так званого «Кіндрашівського територіального відділу військово-цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області».

Під час перебування на псевдопосаді він впроваджував та поширював на території територіальної громади вплив та юрисдикцію держави-агресора, організовував роботу фейкового органу, вирішував транспортно-логістичні, соціальні питання, питання з благоустрою, проводив облік суб’єктів господарювання, щодо яких можуть бути застосовані заходи зовнішнього управління з боку представників РФ.

Правоохоронці затримали псевдоначальника після деокупації Харківщини. Наразі підозрюваний перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.