Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Черкащині повідомлено про підозру 8 учасникам злочинної організації, які збували наркотики і психотропи

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної повідомлено про підозру 8 особам, які у складі злочинної організації перевозили, пересилали, зберігали з метою збуту та збували психотропні речовини і наркотичні засоби (ч. ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307 КК України).  

За даними слідства, учасники злочинної організації з 2021 року збували психотропні речовини і наркотичні засоби через спеціально створені Телеграм-канал та Інтернет-сайт. За попередніми даними, обіг від збуту заборонених речовин складав близько 400 тис грн на місяць.

Під час обшуків у підозрюваних виявлено наркотичні засоби та психотропні речовини, засоби для зважування та фасування, електронні прилади із встановленими на них Інтернет-ресурсами, через які здійснювався збут, грошові кошти.

Організатора угруповання та двох співучасників було затримано. Їм обрано запобіжний захід – тримання під вартою без можливості внесення застави. Щодо ще 5 учасників злочинної організації вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюється працівниками УСБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.