Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Черкащині керівника підприємства судитимуть за привласнення 700 тис грн державних коштів

За процесуального керівництва Звенигородської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт щодо керівника одного з підприємств міста Києва за фактом привласнення 700 тис грн та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

Слідством встановлено, що директор підприємства уклав з місцевим органом виконавчої влади договір підряду з відновлення і підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану об’єкту водного фонду, розташованого на території однієї з територіальних громад Звенигородського району. Використовуючи свої службові повноваження, він склав завідомо неправдиві офіційні документи, в яких завищив обсяг і вартість фактично виконаних робіт та заволодів державними коштами. 

Разом з обвинувальним актом до суду скеровано цивільний позов в інтересах територіальної громади про відшкодування шкоди. На майно керівника підприємства накладено арешт.

Йому загрожує до 12 років позбавлення волі. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.