Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Міжвідомча робоча група Офісу Генпрокурора отримала обладнання від Проєкту ЄС «Право-Justice»

Представники Проєкту ЄС «Право-Justice» передали сучасне IT-обладнання Міжвідомчій робочій групі військових експертів, які надають допомогу Офісу Генерального прокурора у розслідуванні воєнних злочинів рф проти України.

Перший заступник Генпрокурора – співголова МРГ Олексій Хоменко подякував за всебічну підтримку Євросоюзу та «Право-Justice» з початку повномасштабного російського вторгнення, зокрема у межах роботи групи.

Олексій Хоменко підкреслив, що досвід України у документуванні воєнних злочинів є унікальним, адже він здобувається під час активних бойових дій. Прокурори прифронтових регіонів піддаються постійним загрозам.

Передане обладнання дозволить забезпечити ефективне розслідування воєнних злочинів та акумулювати доказову базу для притягнення винних до відповідальності як на національному, так і міжнародному рівнях. Також за фінансової підтримки Проєкту облаштовано Ситуативну кімнату.

Начальник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу Генпрокурора Юрій Бєлоусов наголосив, що вкрай важливим є комплексне документування і якість розслідування. Допомога міжнародних партнерів є дуже значущою та необхідною.

Зі свого боку керівниця Проєкту ЄС Право-Justice» Оксана Цимбрівська та керівник відділу «Належне врядування та верховенство права» Представництва ЄС в Україні Асьєр Сантільян Лузурьяга відзначили щоденну роботу та професіоналізм прокурорів і військових експертів.

Оксана Цимбрівська додала, що Проєкт продовжить надавати комплексну підтримку Офісу Генерального прокурора – як експертизою, так і технічними засобами.