Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ліквідовано масштабну схему з продажу контрафактного тютюну – організатору та 6 учасникам злочинної групи повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури організатору та 6 учасникам злочинної групи повідомлено про підозру за фактом незаконного придбання, зберігання, транспортування та збуту тютюну та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 2 ст. 28, ч.1 ст. 204, ч. 3 ст. 209 КК України).

За даними слідства, підозрювані організували канал постачання сигарет з Ісламської Республіки Пакистан та їх розповсюдження на території України. Схема діяла впродовж двох років.

Оптова та роздрібна реалізація контрафакту здійснювалась через орендовані кіоски, спеціально створений Telegram-канал та кур’єрські служби доставки. Щомісячний дохід сягав майже 200 тис доларів США. 

Під час обшуків в Ренійському торговельному порту, у підземних сховищах складських приміщень, в місцях збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів виявлено та вилучено понад 1 млн пачок сигарет, автотранспортні засоби, комп`ютерну техніку, банківські карти та чорнову документацію.

За клопотанням прокурора на вилучений товар накладено арешт, орієнтовна вартість якого складає 120 млн грн. 

Наразі організатору оборудки обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави. Ще 6 фігурантам провадження – застави.

Досудове розслідування – ТУ БЕБ в Одеській області, оперативний супровід - Управління протидії кіберзлочинам в Одеській області Департаменту кіберполіції НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.