Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Коригувальницю з «ДНР» на прізвисько «Багіра» засуджено до 13 років позбавлення волі

За принципової позиції Рівненської обласної прокуратури апеляційний суд залишив без змін вирок громадянці України, яку визнано винною у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

У суді прокурор довів, що жителька Донецька на прізвисько «Багіра», діючи з ідеологічних мотивів, з метою підриву територіальної цілісності та обороноздатності України, у 2017 році разом з іншими особами створила мережу інформаторів. Агенти цієї мережі збирали дані про переміщення підрозділів та військової техніки Збройних Сил України, інших військових формувань та правоохоронних органів, задіяних у проведенні ООС/АТО на території Донеччини.

Зібрану інформацію «Багіра» передавала представникам спецслужб РФ та незаконних збройних формувань так званої «ДНР» для здійснення артилерійських обстрілів позицій українських бійців на території Донецької області. Пізніше жінка висловлювала бажання та готовність створити власний підрозділ.

У квітні 2022 року в порядку спеціального судового провадження Рівненський міський суд засудив коригувальницю до 13 років позбавлення волі з конфіскацією належного їй майна. Не погоджуючись із таким рішенням суду, захисник засудженої оскаржив його в апеляційному порядку. Рівненський апеляційний суд пристав на доводи прокурора і залишив вирок суду першої інстанції без змін.