Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Інформувала ФСБ РФ про місця дислокації ЗСУ – судитимуть мешканку Донеччини

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканки м. Бахмута за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, за попередньою змовою групою осіб, а також несанкціонованого поширення інформації про переміщення та розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчинених в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 110, ч. 3 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, у червні 2022 року громадянка України через акаунт в одному з месенджерів в особистій переписці з представником центрального апарату ФСБ РФ повідомила йому про місце дислокації особового складу Збройних Сил України на території м. Бахмута.

Окрім цього, правоохоронці встановили, що у 2014 році обвинувачена брала участь в організації та проведенні на території міста незаконного референдуму, з метою зміни меж та державного кордону України. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполі) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

На вирок суду жінка чекає під вартою.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.