Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генеральний прокурор Андрій Костін взяв участь в першій в історії зустрічі міністрів юстиції країн G7

У вівторок в ході зустрічі у Берліні міністри юстиції країн «Великої сімки» обговорили координацію зусиль в розслідуванні воєнних злочинів, скоєних в Україні. Світ об'єднався перед обличчям спільної загрози - зазначив у своєму вітальному слові Міністр юстиції Німеччини Марко Бушманн.

Генеральний прокурор Андрій Костін зазначив, що 18 держав вже відкрили національні розслідування воєнних злочинів Росії. Це є міцним підґрунтям для побудови справжнього партнерства.

«Берлін сьогодні — це «правовий Рамштайн». Настав час для спільної та рішучої протидії агресору», - наголосив він.

Генеральний прокурор закликав країни «Великої сімки» сприяти створенню Спеціального трибуналу щодо злочину агресії. «Ми повинні діяти саме зараз, коли маємо позитивні зрушення. Світ не буде в безпеці, поки агресора не буде зупинено, ізольовано та покарано», - заявив він.

Андрій Костін також закликав партнерів підтримати українських правоохоронців. Кількість воєнних злочинів зростає з кожним днем, тривають атаки на об'єкти критичної інфраструктури. «Прокурори виконують свої обов'язки навіть під ворожим вогнем, але нам потрібна допомога, щоб продовжувати цю роботу», - підсумував він.