Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Експоліцейського засуджено до 10 років позбавлення волі за смертельне ДТП

За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Київської обласної прокуратури колишнього начальника сектору одного із районних управлінь поліції ГУ Нацполіції в Київській області засуджено за порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 4 ст. 286-1 КК України). Йому призначено покарання – 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 10 років.

Прокурори у суді довели, що у грудні 2021 року, засуджений, будучи співробітником поліції, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, керуючи власним автомобілем «Фольксваген Пассат» проїхав на червоний сигнал світлофору. Він допустив зіткнення з автомобілем «ЗАЗ Таврія», який знаходився на перехресті вулиць в с. Нові Петрівці Вишгородського району Київської області та очікував на зелене світло світлофора.

В результаті дорожньо-транспортної пригоди два пасажира «Таврії» загинули, а водій отримав середньої тяжкості тілесні ушкодження.

До набрання вироком законної сили експравоохоронець перебуватиме під вартою.