Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Двом мешканцям Херсонщини повідомлено про підозру за участь в організації псевдорефрендуму

За процесуального керівництва Скадовської окружної прокуратури Херсонської області заочно повідомлено про підозру двом місцевим мешканцям у колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 5. ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у вересні 2022 року підозрювані брали участь в організації та проведенні псевдореферендуму у захопленому ворогом селі Шевченко Скадовського району.

Чоловік облаштовував так звану «виборчу дільницю» в приміщенні сільради та залучав до роботи місцевих мешканців. Також він організовував обходи по домівках жителів, забезпечуючи проведення незаконного волевиявлення щодо виходу області зі складу України та приєднання до рф тимчасово окупованої території.

Жінка, виконуючи функції так званого «члена територіальної виборчої комісії», видавала «бюлетені», допомагала їх заповнювати та вела облік громадян, які вже проголосували на псевдореферендумі.

Досудове розслідування здійснюється слідчими УСБ України в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.