Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
ДТП із загиблим 5-річним хлопчиком у Вінниці – водієві повідомлено про підозру

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Вінницької окружної прокуратури повідомлено про підозру вінничанину за фактами порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого, та залишенні в небезпеці (ч. 3 ст. 286-1, ч. 3 ст. 135 КК України).

За даними слідства, 7 липня 2024 року приблизно опівночі у Вінниці водій, керуючи автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, скоїв наїзд на 5-річного хлопчика. Дитина з батьками переходила проїжджу частину дороги по нерегульованому пішохідному переходу. Після скоєння ДТП водій зник у невідомому напрямку.

Від отриманих тілесних ушкоджень малолітній помер у лікарні.

Правоохоронці встановили місцезнаходження правопорушника та провели обшуки у нього вдома. Там виявили й вилучили транспортний засіб із пошкодженнями, характерними для цієї аварії. 

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Вінницького районного управління поліції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.