Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Допустив нестачу військового майна на понад 4,5 млн грн – на Львівщині підозрюють начальника складу

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру начальнику складу однієї із військових частин Національної гвардії України за фактом недбалого ставлення до військової служби та нез’явлення на службу (ч. 4 ст. 425, ч. 5 ст. 407 КК України).

За даними слідства, військовослужбовець, який відповідав за контроль, стан, зберігання та облік військового майна, допустив нестачу форменого одягу, взуття, тактичного спорядження та інших товарно-матеріальних цінностей.

Внаслідок недбалості старшого сержанта сума завданих державі збитків склала понад 4,5 млн грн.

Крім цього, у березні 2023 року підозрюваний без поважних причин не з’явився на службу.

Правоохоронці затримали його у порядку ст.208 КПК України. Підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою із правом внесення більше 1,3 млн грн застави.

Досудове розслідування здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за оперативного супроводу відомства.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.