Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 15 років тюрми засуджено мешканця Миколаївщини за розвідувально-підривну діяльність на користь ворога

За публічного обвинувачення Первомайської окружної прокуратури жителя смт Врадіївка Первомайського району Миколаївської області визнано винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, державній зраді та поширенні матеріалів про глорифікацію осіб, які здійснюють збройну агресію рф проти України (ч. 1 ст. 110, ч. 2 ст. 111, ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).  

Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурор у суді довів, що чоловік за власної ініціативи через Google Maps створив картографічні матеріали. На них розмістив позначки, що вказували на розташування Сил оборони, блокпостів та об’єктів критичної інфраструктури у смт Врадіївка. Потім інформатор передав дані прокремлівському блогеру у соціальній мережі «В контакте». 

Також інформував про кількісний склад українських військових, захищеність блокпостів та розташування частин тилового забезпечення міста Миколаєва.

Окрім того, чоловік неодноразово поширював у цій соціальній мережі матеріали із закликами до зміни меж території або державного кордону України, а саме приєднання Миколаївської області до території рф. У своїх постах глорифікував осіб, які здійснюють збройну агресію рф проти України.

Наразі засуджений перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювала Нацполіція в Миколаївській області, оперативний супровід – Управління СБУ в області.

Вирок не набрав законної сили.