Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 14 років за ґратами засуджено жителя Житомирщини за вбивство та незаконне заволодіння автомобілем

За публічного обвинувачення прокурорів Житомирської обласної прокуратури місцевого жителя визнано винним в умисному вбивстві з корисливих мотивів, розбої, поєднаному із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, незаконному заволодінні транспортним засобом та незаконному заволодінні свідоцтвом про реєстрацію авто і посвідченням водія (п. 6 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 289 та ч. 3 ст. 357 КК України). Йому призначено покарання у виді 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна та сплату 400 тис грн маральної шкоди.

Прокурори у суді довели, що засуджений зустрівся з потерпілим нібито для обговорення деталей щодо купівлі у нього автомобіля. Під надуманим приводом він запропонував поїхати на околицю Житомира. Виїхавши за місто, чоловік зупинився, дістав з автомобіля дерев’яну биту та заподіяв потерпілому смертельні побої. Після цього забрав документи на автомобіль, тіло перевіз до лісосмуги поблизу автодороги «Станишівка-Глибочиця» та незаконно заволодів призначеним для продажу автомобілем марки загальною вартістю понад 518 тис грн.

Під час судового розгляду чоловік вину не визнав та виклав свою версію подій. Однак такі спроби суд розцінив як намагання уникнути кримінальної відповідальності та завести судове слідство в оману.