Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Депутату окупаційної влади Криму повідомлено про підозру

Прокуратура автономії повідомила про підозру депутату «Державної Ради Республіки Крим» у публічних закликах до насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України та колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 109, ч. 3 ст. 436-2, ч. 6 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у 2014 році підозрюваний почав будувати свою кар’єру в окупаційних органах влади. Він був регіональним депутатом «Державної Ради РК» від «Єдиної Росії». З 2018 року по теперішній час він займає посаду голови у «Комітеті Державної Ради РК» з народної дипломатії та міжнаціональних відносин.

Після повномасштабного вторгнення РФ, підозрюваний, як представник окупаційної влади, здійснював інформаційну діяльність проти України.

Неодноразово у засобах масової інформації чиновник закликав населення підтримувати збройну агресію РФ та виправдовував злочини окупантів. Як запрошений гість на різних пропагандистських телеканалах, він закликав до насильницького повалення влади в Україні.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.