Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Чверть мільйона гривень за дозвільні документи – на Хмельниччині підозрюють директора підприємства у експертно-технічній сфері

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру директору підприємства у експертно-технічній сфері за фактом зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, хмельницький підприємець звернувся до фірми, директором якої є підозрюваний, для одержання дозволів на проведення робіт підвищеної небезпеки.

Офіційно він мав сплатити за послуги 35 тис грн.

Водночас підозрюваний висунув вимогу підприємцю про надання йому 265 тис грн неправомірної вигоди за вплив на службових осіб Центрально-західного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці, до кола повноважень яких входить надання таких дозволів.

Наголосив, що лише у такому випадку буде прийнято позитивне рішення щодо оформлення документів.

Правоохоронці затримали чоловіка у порядку ст. 208 КПК України одразу після одержання вказаної суми. Кошти вилучено на місці події.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в області, оперативний супровід – співробітники Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.