Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Чотирьом працівникам окупаційної «поліції» на Луганщині повідомлено про підозру у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури, Старобільської та Сватівської окружних прокуратур чотирьом працівникам окупаційної «поліції» країни-агресора повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, троє підозрюваних – колишні правоохоронці Луганщини, які у 2014 році звільнилися. Після повномасштабного російського вторгнення в Україну вони перейшли на бік ворога. Після захоплення населених пунктів допомагали окупаційній владі РФ у формуванні незаконних «правоохоронних органів».

Посаду керівника так званого «Лисичанського міського відділу внутрішніх справ МВС ЛНР» обійняв місцевий житель. Раніше він працював у правоохоронних органах, після звільнення Лисичанська від незаконних збройних формувань у липні 2014 року підтримав окупаційний режим та виїхав на територію ОРЛО. З вересня 2022 року підозрюваний забезпечує роботу фейкового правоохоронного органу за «законодавством ЛНР» в зруйнованому військами РФ місті.

Також добровільно склали присягу на вірність «ЛНР» жителі міста Хрустальний та селища Мілове Старобільського району. Вони «служать» ворогу у Старобільському та Міловському «райвідділах внутрішніх справ МВС ЛНР».

Колишня держслужбовиця Сватівської міської ради прийнята до штату «Сватівського райвідділу внутрішніх справ МВС ЛНР».

Так звані «поліціянти» дотримуються нелегітимних нормативно-правових актів, впроваджених на тимчасово окупованій території регіону.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.