Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Брали участь в організації та проведенні псевдореферендуму – судитимуть ще 4 жителів Запорізької області

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури до суду скеровано ще 4 обвинувальні акти стосовно громадян України за фактом участі в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що у вересні 2022 року чотири мешканці тимчасово окупованої території Запорізької області безпосередньо взяли участь в організації та проведенні псевдореферендуму щодо виходу області зі складу України та приєднання до територій РФ.

Погодившись на пропозицію ворога, двоє з них очолили, а ще двоє стали членами незаконних дільничних виборчих комісій, утворених окупаційною владою на території Мелітопольського та Бердянського районів.

Підозрювані складали попередні списки учасників примусового волевиявлення, виготовляли бланки бюлетенів для голосування, доставляли їх на дільниці та проводили інші заходи з підготовки референдуму.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.