Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Арештовано корпоративні права дев’ятнадцяти громадян РФ на понад 3 млн грн

Судом задоволено клопотання прокурора Дергачівської окружної прокуратури Харківської області та накладено арешт на корпоративні права засновників підприємств-громадян РФ на понад 3 млн грн. Наразі триває передача активів в АРМА.

За процесуального керівництва окружної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом планування, підготовки, розв'язування та ведення агресивної війни, а також порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 437, ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 19 громадян держави-агресора, які проживають у Москві, Бєлгороді, Санкт-Петербурзі, Таганрозі та інших російських містах, є засновниками низки підприємств на території Дергачівської територіальної громади та Харківського району.

Компанії займаються різними видами діяльності: проведенням будівельних робіт, оптовою торгівлею продуктами харчування, організацією різних видів відпочинку та розваг, діяльністю з азартних ігор та іншим. Громадяни РФ отримують в Україні прибуток від господарської діяльності компаній та сплачують податки до державного бюджету РФ, фінансуючи війну в Україні.

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Харківській області.