Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Арештовано активи агропідприємства, підконтрольного російському депутату Бєлгородської області

За клопотанням прокурорів Дніпропетровської обласної прокуратури суд наклав арешт на корпоративні права та майно агропромислового підприємства на понад 180 млн грн на території Дніпропетровської та Херсонської областей.

Це виробничі, складські приміщення площею 13 тис м кв, 16 транспортних засобів та кошти на банківських рахунках підприємства, підконтрольного заступнику голови Бєлгородської обласної думи рф, якого підозрюють у фінансуванні дій країни-агресора.

У березні-квітні 2022 року громадянин рф, будучи власником російського агрохолдингу «Агро-Білогір’я», неодноразово організовував збір продуктів харчування, військового обмундирування для передачі окупаційним військам, які перебувають на території України.

Інформацію про надану допомогу армії рф він систематично розміщував на власних сторінках у соцмережі «Вконтакте», Telegram-каналі, підкреслюючи, що основна частина продукції передається з підприємств його холдингу.

Наразі вирішується питання про оголошення підозрюваного у розшук.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Управління СБУ у Дніпропетровській області за фактом фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України (ч. 1, 3 ст. 110-2 КК України).