Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін взяв участь у засіданні Dialogue Group

Генеральний прокурор Андрій Костін взяв участь у робочій онлайн зустрічі Діалогової групи з питань багатосторонньої підтримки України (Dialogue Group).

«Забезпечення ефективної роботи Міжнародного центру з переслідування злочину агресії (ICPA) та Спільної слідчої групи (JIT), а також запровадження міжнародного механізму компенсації — це необхідні складові для гарантування всеосяжної відповідальності агресора», - заявив Генпрокурор.

Діалогова група створює унікальні можливості співпраці та партнерства між усіма зацікавленими сторонами, що своєю чергою підвищує ефективність роботи Офісу Генпрокурора та міжнародних партнерів у сфері розслідування воєнних злочинів рф та притягнення винних до відповідальності.

«Вдячний нашим партнерам, зокрема Уряду Нідерландів та Європейському Союзу, за рішучість та незмінну підтримку. Лише об'єднавши зусилля ми зможемо наблизити нашу перемогу та відновлення справедливості», - наголосив Андрій Костін.

Dialogue Group з координації національних та міжнародних зусиль з питань притягнення до відповідальності за міжнародні злочини, вчинені в Україні у результаті російської збройної агресії, було створено за ініціативи Уряду Нідерландів та Європейського Союзу.

Її робота зосереджена на координації за чотирма напрямами: технічна та експертна допомога, співпраця з міжнародними організаціями та партнерами, які займаються збором доказів, комплексна співпраця в рамках національних розслідувань, робота з неурядовими громадськими організаціями.

Twitter