Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін прибув з офіційним візитом до Великої Британії

Генеральний прокурор Андрій Костін перебуває у Лондоні, де сьогодні візьме участь у зустрічі Міністрів юстиції держав світу для обговорення подальшого зміцнення міжнародної системи правосуддя в контексті злочинів рф в Україні.

Коментуючи ордер на арешт президента та дитячої омбудсменки держави-агресора, Андрій Костін підкреслив ефективну взаємодію Офісу Генерального прокурора та Міжнародного кримінального суду.

"Команда Прокурора МКС Каріма Хана повністю підтримує роботу українських органів правопорядку, прокурорів та судів, які можуть розслідувати більшість злочинів всередині країни. Ордером на арешт МКС продемонстрував свою комплементарну роль, оскільки путін має особистий імунітет в Україні. Тому це не тільки важливо, а й символічно. Між нашими командами налагоджена тісна співпраця – ми визначили пріоритетність низки справ для того, аби якомога швидше забезпечити всеосяжну відповідальність", – заявив він в інтервʼю для BBC.

В рамках візиту Андрій Костін також проведе низку зустрічей високого рівня, в ході яких обговорять питання забезпечення відповідальності рф за міжнародні злочини.

ВІДЕО