Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Повернути додому всіх дітей, викрадених росією

Прокурори Офісу Генпрокурора щодня працюють заради цього: збираємо докази для притягнення російських злочинців до відповідальності; спільно з Офісом Прокурора Міжнародного кримінального суду працюємо над тим, щоби цієї відповідальності не уникло і найвище керівництво злочинного російського режиму.

Нещодавно група прокурорів повернулася із Херсонщини, де спільно з експертами Офісу прокурора МКС збирала докази воєнних злочинів рф, зокрема щодо незаконної депортації українських дітей.

Говорили про наші спільні зусилля у Центрі захисту прав дитини, який відкрив Президент України Володимир Зеленський.

Ті діти, яких вже вдалося повернути на рідну землю, потребують особливої уваги та турботи, і відповідно, особливих підходів при опитуванні їх як свідків у кримінальному провадженні. Тож тісно співпрацюємо з Офісом Омбудсмена для впровадження найкращих практик роботи з такими дітьми.

Центр — ще один крок для посилення цієї роботи. Фахівці працюватимуть за моделлю «Барнахус», яка, серед іншого, передбачає опитування дітей у комфортних та безпечних умовах, супровід психолога тощо.

Ювенальні прокурори вже тривалий час діють згідно з такими практиками в рамках пілотних проєктів в різних регіонах країни. Працюємо над поширенням цього дитиноцентричного підходу на усіх маленьких українців, які взаємодіють з Законом.

Офіційна сторінка Генпрокурора